IES Henri Matisse realitza diferents activitats per a commemorar el 25N, dia contra la violència de gènere

Com cada any a l’ IES Henri Matisse commemorem el dia contra la violència de gènere al llarg de la setmana del 22 al 26 de novembre amb diferents activitats

El 25 de novembre és el dia contra la violència de gènere i des de fa més de deu anys a l’IES Henri Matisse es realitzen activitats amb l’alumnat per tal de concienciar sobre la importància del respecte a les dones i xiquetes, i educar en una cultura de pau i tolerància. 

María Martínez, professora de filosofía al l’ IES Henri Matisse i coordinadora d’igualtat, és la responsable de les activitats en el centre per a commemorar el 25N, dia contra la violència de gènere. Ella ens ha contat en què va a consistir aquesta commemoració enguany.

Les activitats que es duren a terme són molt diverses i es diferencien segons el nivell educatiu. En 1r i 2n d’ESO es faran Violentometros que són uns objectes que serveixen per a mesurar els tipus de violència.

Des de 3r d’ESO fins a cicles formatius els alumnes faran fotos sobre la violència de gènere. Les fotos denúncia s’exposaran al hall del centre durant tota la setmana. Els grups d’alumnat en les hores de tutoria baixaran a veure l’exposició i es votaran els millors treballs.

A més a més, en els grups de cicles formatius de FP es faran videoconferències sobre la violència de gènere a les quals es podrà unir qualsevol persona.

Aquesta commemoració del dia contra la violència de gènere es fa arreu  del món ja que és necessari concienciar sobre els actes violents que es fan sobre les dones per l’únic fet de ser dones.L’IES Henri Matisse està un any més compromés amb aquesta causa perquè es pensa que l’educació és important per a evitar aquests fets.

Aquesta commemoració va començar gràcies al moviment feminista latinoamericà, en 1981, en record a les anomenades ‘Les tres germanes Mirabal’, activistes polítiques de Republica Dominicana assassinades el 25 de novembre de 1960.

Redactores Junior

, ,