Oposicions

Professors opositors

62 visitas

Com s’han fet les oposicions dels professors a final de curs de Secundària? Com és el procés de les oposicions des el principi fins ara? Parlem de les fases que tenen per aconseguir la plaça fixa en un centre educatiu de Secundària; de l’esforç i la dedicació que han fet els professors i com compaginen els estudis i el treball a l’institut.

En primer lloc, el procés d’oposició consisteix en dues fases: 

  • La primera: una prova teòrica i una pràctica.
  • La segona: la presentació d’una programació didàctica.

La Conselleria d’Educació canvia la data de les oposicions  

La Conselleria d’Educació ha anunciat que les oposicions docents d’aquest any començaran a la Comunitat Valenciana més tard del previst. Això suposa, que les proves s’iniciaran una setmana després del que s’havia anunciat els últims mesos, la data inicial i que s’havia mantingut al llarg d’aquest curs que havia de confirmar-se amb la publicació oficial era el 15 de maig i ara és el 22 de maig amb la celebració de la part A de la primera prova. 

Aquesta convocatòria es correspon a la que s’hauria d’haver celebrat el curs passat però no va ser possible per la covid-19, per la qual cosa es va ajornar amb les mateixes condicions a 2021. En total, es treuen a concurs d’oposició 3.542 places de lliure accés, de les quals 249 estan reservades per a aspirants amb diversitat funcional. A aquestes últimes opten 420 persones del total de 24.723 inscrits i inscrites.

Després de preguntar a alguns professors opositors de l’IES Henri Matisse s’han extret les següents conclusions: ells estudien entre 2 i 6 hores diàries, porten preparant-se de 1,5 a 4 anys, les seues tècniques d’estudi són llegir, resumir, fer esquemes, fer àudios i repetir-ho tot, han estudiat entre 12 i 30 temes i a la majoria dels professors no els ha eixit cap tema dels que duien estudiats. 

Redactor Junior

close

El más reciente