Paula Aguado: «Fer pràctiques consisteix a treballar com si fores un treballador més i sobretot aprendre l’ofici»

22 visitas

Paula Aguado és una estudiant del Cicle superior de Realitzacó a l’IES Henri Matisse de Paterna i compatibilitza els seus estudis amb les pràctiques al programa Bona Vesprada d’À punt Mèdia.

 • Què has d’estudiar per a arribar al cicle de Realització? Havies cursat algun altre cicle abans?

Per a aplegar al cicle de Realització pots fer-ho estudiant Batxillerat i també pots estudiar un Cicle de Grau Mitjà de vídeo, DJ i so preferiblement, o també pots cursar un altre cicle formatiu de Grau Superior, com és el meu cas, que vaig estudiar Producció i després entres ací.

 • En què consisteix el cicle que estàs estudiant?

El cicle que estic estudiant és un cicle molt variat, en el qual s’aprèn sobretot, gravació. És un cicle creatiu en què fem curtmetratges, sobretot gravar programes de televisió, la realització, documentals, reportatges…

 •  Quins són els teus objectius després d’acabar el cicle de Realització?

El meu objectiu després d’acabar el cicle de Realització és poder treballar en la televisió, ja siga en l’edició, d’operadora de càmera o de realitzadora.

 • Com t’organitzes per a combinar els estudis amb les pràctiques d’À punt?

M’organitze molt malament, perquè me passe moltes hores en les pràctiques i després doncs, quan arribe a casa, no tinc ganes de fer res. He d’organitzar-me millor, però ja està.

 • Com vas aconseguir fer les pràctiques en aquest programa, Bona vesprada?

Quan vaig estar fent pràctiques de producció vaig anar a À Punt i allí vaig fer un parell de contactes. Com que el tema de les pràctiques està molt malament per culpa de la covid-19 i no teníem tantes opcions, vaig tirar de contactes. El meu conegut d’À Punt tenia un contacte al programa de Bona Vesprada i així em van admetre.

 • Afecta a la teua vida personal el fet d’haver de combinar els estudis i les pràctiques? Tens temps lliure?

Entre les pràctiques i els treballs de classe no hi tinc i menys ara a final de curs.

 • Des de quan vas tindre clar que volies estudiar Realització? Per què ho vas decidir?

Quan vaig estudiar el grau mig tenia clar que volia acabar a la televisió. Primer vaig estudiar producció perquè m’agafaren primer i després realització. Jo tenia clar que volia estudiar els dos però va ser primer l’altra.

 • Quin és el teu treball en À punt al programa de Bona Vesprada?

En el programa Bona Vesprada principalment m’encarregue de fer els gràfics de la secció de cuina i els gràfics del poble que visitem cada dia. Cal fer el cartó de “hui estem al poble…” També faig moltes “queues”, que són els vídeos de recolzament d’un reportatge o d’una notícia. Altres coses que faig són el resum dels millors moments de la setmana, que es fica a les xarxes socials i la ruta de la setmana, que és un gràfic en el plànol de la Comunitat Valenciana on fiquen els pobles on anem cada dia.

 • En què consisteix fer pràctiques?

 Fer pràctiques consisteix a treballar com si fores un treballador més i sobretot aprendre l’ofici.                  

 • Com es el tracte amb professionals de la talla de Màxim Huerta? 

Màxim Huerta és una persona molt propera. Sempre puja a la redacció, està més en redacció que en el plató. És molt simpàtic i no se l’ha pujat la fama al cap. És una persona molt humil.

 • És difícil treballar amb això de la pandèmia?

Sí que és difícil treballar amb la pandèmia. En realitat, més que difícil és pesat, perquè això és una redacció xicoteta on hi haurà 30 persones. Però encara que estiguen separades, és difícil, i també al plató.

 • Quan acabran les teues pràctiques en el programa Bona Vesprada a À punt? 

Les meues  pràctiques acaben el 30 de juny. 

 • Quin és el teu referent al món de la Realització i Direcció? T’agradaria arribar a ser com algú? 

No tinc cap referent al món de la realització pero sí que m’agradaria treballar en un futur com a realitzadora de un programa de televisió.

 • Tens pensat un lloc específic per a treballar? Què preferiries el cine o la televisió?

Preferiria la televisió, i pel que fa al lloc, preferiria quedar-me ací a València encara que no crec que siga possible.

 • Després d’estudiar aquest cicle, ampliaràs els teus estudis?

Quan acabe aquest cicle, pense fer un curs de muntatge.

 • Veus molt de cine? Quin gènere és el teu favorit?

No soc molt consumidora de cine perquè soc mes de veure sèries, però si haguera de triar algun gènere seria el thriller.

Redactor Junior

close

El más reciente